ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ & ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ACTIONART ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ & ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών δράσεων της Τεχνοδράσης (International Actionart) - Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων λειτουργούν κοινωνικά εκπαιδευτικά σεμινάρια Νορβηγικών και Σουηδικών τα οποία απευθύνεται σε ενήλικες που είναι μέλη και φίλοι του Ομίλου μας ή επιθυμούν να γίνουν.


Τα σεμινάρια Νορβηγικών και Σουηδικών απευθύνονται είτε σε άτομα που πρόκειται να μετακομίσουν στη Σκανδιναβία για δουλειά ή σπουδές, είτε που απλά θέλουν να ξεκινήσουν μια καινούργια γλώσσα σαν χόμπι. Θα είναι ταχύρρυθμα και θα προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του τμήματος.


Η εκμάθηση της γλώσσας θα βασιστεί σε 4 άξονες: τη γραμματική, το λεξιλόγιο, την κατανόηση κειμένου και την προφορά. Ξεκινώντας από τα “δύσκολα” φωνήεντα, θα αρχίσουμε να “συνθέτουμε” τη γλώσσα με βάση τη γραμματική και με έμφαση στο λεξιλόγιο, μέσα από μοντέρνα βιβλία που απευθύνονται σε ενήλικες. Συγχρόνως θα δοθεί έμφαση στην ομιλία με σωστή προφορά.


Παράλληλα με την εκμάθηση της γλώσσας θα γίνει και η εισαγωγή στην κουλτούρα και στην νοοτροπία του λαού, κυρίως μέσω της χρήσης κειμένων από εφημερίδες και περιοδικά. Ο σπουδαστής με τον τρόπο αυτό αποκτά εικόνα για την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής του λαού.


Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, θα υπάρχει και η δυνατότητα παροχής εξατομικευμένης βοήθειας πάνω σε θέματα αγοράς εργασίας καθώς και στο εκπαιδευτικό σύστημα για τα άτομα που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν.


Για όσους το επιθυμούν υπάρχει και η δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις που προσφέρουν η Σουηδική και η Νορβηγική πρεσβεία σε συνεργασία με μεγάλα πανεπιστήμια των χωρών αυτών. Επιτυχία στις εξετάσεις αυτές δίνει την δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Σκανδιναβίας.


Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε έναν εκπαιδευτικό χώρο, άρτια διαμορφωμένο που βρίσκεται πλησίον του κρατικού νοσοκομείου της Νίκαιας.


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για την εκμάθηση της γλώσσας κάνοντας την αίτηση σας. Μπορείτε να τη βρείτε στο site μας:
http://www.unescopireas.gr/mathimata/dilosi.html, ή να μας στείλετε e-mail στο unescop@otenet.gr, είτε περνώντας από τα γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 – Περιβολάκι – Νίκαια), στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564.