ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΟΡΙΕΝΤΑΛ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ «GADALA» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ M.E.D.W.OR.

unescop



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΟΡΙΕΝΤΑΛ


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ «GADALA»


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO


ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ M.E.D.W.OR.



GADALA


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του κοινωνικού και πολιτιστικού έργου της Εξειδικευμένης Σχολής Αιγυπτιακού Χορού GADALA, σας προσκαλεί στα δίωρα σεμινάρια ανατολίτικου χορού (bellydance) φιλανθρωπικής δράσης με σύνθημα «Συμμετέχουμε στην Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο, Στηρίζουμε το Έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας» την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα Χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Λατινοαμερικάνικης Κουλτούρας Νομού Καβάλας «Kavalatino» (Δαγκλή & Δαμιανού 15, Καβάλα), που παραχωρήθηκε από τον Σύλλογο KavaLatino για τον σκοπό αυτό.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Καβάλας.
Τα σεμινάρια ως φιλανθρωπική δράση ανήκουν σε μια σειρά συνεδρίων σεμιναριακής εκπαίδευσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR. Στόχος των παραπάνω φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων είναι η προώθηση της πλούσιας αιγυπτιακής παράδοσης και λαϊκής τέχνης, καθώς και της έγκυρης, ουσιαστικής, ποιοτικής και εμπεριστατωμένης εκμάθησης και διδασκαλίας της δομής του ανατολίτικου χορού.
Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την αντιμετώπιση του καρκίνου που αφορά όλους μας, η εισηγήτρια των σεμιναρίων, Ελληνοαιγύπτια Χοροδιδάσκαλος – Χορογράφος του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA» και Διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου κ. Φωτεινή Gadala σε συνεργασία με το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργανώνουν τα σεμινάρια αυτά ως μια πρωτοβουλία ανοιχτής εμπεριστατωμένης πληροφόρησης του ευρύτερου κοινού γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (Οριεντάλ) στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
Την δράση χαιρετά ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίζουμε την εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA, μέσω της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία σε δεκάδες συνανθρώπους μας να γνωρίσουν την Παραδοσιακή Ανατολίτικη Κουλτούρα και τα πολλαπλά οφέλη του Ανατολίτικου Χορού για τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία τους ενώ παράλληλα θα στηρίξουν με τη σειρά τους την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, που επιτελεί σπουδαίο έργο. Το Σεμινάριο θα αποτελέσει πηγή πολύτιμης γνώσης και αισιοδοξίας ενώ θα ωθήσει το κοινό στη βαθύτερη αντίληψη της άμεσης σχέσης της σωματικής άσκησης μέσω του χορού με την αντιμετώπιση και ιδανικότερα την πρόληψη κάθε μορφής καρκίνου».



Πληροφορίες – Εγγραφές :
GADALA - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΗΣ 5, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
τηλ.: 2103211008, 6932737814, info@gadala.gr
www.gadala.gr


GADALA FOTINI FOTO BIO UNESCO DASKALA ORIENTAL BELLY DANCER TEACHER CHOREOGRAPHER BELLY DANCING LESSONS BELLY DANCE



ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: η ελληνοαιγύπτια χορογράφος – χοροδιδάσκαλος, Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA και συντάκτρια του διεθνώς αναγνωρισμένου από τον M.E.D.W.OR. Τεχνικολόγιου Ανατολίτικου Χορού, κα Gadala Φωτεινή.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Η Φωτεινή Gadala ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χορό από πολύ μικρή ηλικία στο Ασουάν της Αιγύπτου λόγω της αιγυπτιακής καταγωγής του πατέρα της Hussein M. Gadala. Αφορμή στάθηκε το οικογενειακό της περιβάλλον, η έντονη λαϊκή παράδοση της Αιγύπτου στον παραδοσιακό τοπικό χορό και η αγάπη της για το χορό. Στην Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά της, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη διοίκηση και οικονομία επιχειρήσεων και μετέπειτα στο πανεπιστήμιο στον τομέα του ελληνικού και αραβικού πολιτισμού.
Οι πανεπιστημιακές σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό και η μελέτη της πάνω στους παραδοσιακούς χορούς και τη λαογραφία των αραβικών χωρών, καθιστούν την κα Gadala ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικά ιδρύματα με ιδιαίτερη φιλανθρωπική δράση. Αδυναμία της όμως πάντα υπήρξε η αιγυπτιακή παράδοση, η λαϊκή τέχνη και η λαογραφία.
Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της υπήρξε το 2004 όταν η μέθοδος και η τεχνική διδασκαλίας που χρησιμοποιεί προξένησε το ενδιαφέρον του I.D.T.A. (INTERNATIONAL DANCE TEACHERS ASSOCIATION) της Αγγλίας και κατόπιν προσκλήσεώς του, η κα Gadala συμμετείχε ως εισηγήτρια με θέμα τον ανατολίτικο χορό στο Ballroom Brance Seminar που διεξήχθη στην Αθήνα το 2004. Η εισήγησή της είχε τίτλο"Technique of Teaching Belly Dancing" και αναφερόταν στην σωστή μέθοδο διδασκαλίας - μεταδοτικότητας στην εκμάθηση και ορθή κατανόηση της δομής του ανατολίτικου χορού.
Tον Ιανουάριο του 2005, ιδρύεται το GADALA ORIENTAL DANCE STUDIO με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου xορού και της πλούσιας αιγυπτιακής κουλτούρας.
Τον Ιούνιο του 2005 το GADALA ORIENTAL DANCE STUDIO γίνεται επίσημα μέλος του Ε.Σ.Χ.Ε. (Eθνικό Συμβούλιο Χορού Ελλάδας) και του W.D.C. (WORLD DANCE COUNCIL).
Το Νοέμβρη του 2005 και μετά από πολυετή έρευνα πάνω στην αιγυπτιακή, τούρκικη, λιβανέζικη παράδοση και λαϊκή τέχνη η κα Gadala παρέδωσε στο Ε.Σ.Χ.Ε., την εργασία της με τίτλο "Syllabus of Belly Dance" και "The Technique of Male and Female Oriental Dancing" η οποία εγκρίθηκε από το Ε.Σ.Χ.Ε. και χρησιμοποιείται επίσημα ως διδακτική και εξεταστέα ύλη σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές εξετάσεις ανατολίτικου χορού με σκοπό την απόκτηση ανάλογου πιστοποιημένου πτυχίου με την εγκυρότητα του Ε.Σ.Χ.Ε. και του W.D.C.
Το Ε.Σ.Χ.Ε. απέδωσε στη κα ‪Gadala‬ Φωτεινή τον τιμητικό τίτλο της εξετάστριας.
Τον Οκτώβριο του 2006 το GADALA ‪ORIENTAL‬ DANCE STUDIO γίνεται επίσημα μέλος τουC.I.D. - ‪Unesco‬ και μετά από πρόσκλησή του, η κα Gadala παρουσίασε την εισήγησή της με τίτλο "Technique of Teaching Oriental Dance" στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού της Unesco που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2006 με θέμα την Ορθή Μέθοδο Διδασκαλίας - Μεταδοτικότητας στην Εκμάθηση και Σωστή Κατανόηση της Δομής του Ανατολίτικου Χορού.
Το 2008, ο πλέον σημαντικότερος στόχος της ίδρυσης του GADALA ORIENTAL DANCE STUDIO που αναφέρεται στην έγκυρη, ουσιαστική και εμπεριστατωμένη διδασκαλία του ανατολίτικου χορού, καθώς και το όραμα της κα Gadala Φωτεινής για ένα κοινό μαθησιακό πλαίσιο για τις χώρες όλου του κόσμου, υλοποιείται με την αναγνώριση του τεχνικολογίου της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ανατολίτικου Χορού M.E.D.W.OR. (Middle Eastern-Dance World Organization for Distinguishing the Cultural Heritage and Folk Art of ‪Egypt‬ and Countries of the Middle-East), όπου κατόπιν επίσημης πρότασής του έχει πλέον κατοχυρώσει και διαχειρίζεται σε αποκλειστικότητα το τεχνικολόγιο της ελληνοαιγύπτιας χορογράφου-χοροδιδασκάλου, καθώς και οτιδήποτε αφορά τη διασφάλιση και διεξαγωγή νομίμων εξετάσεων και απονομής τίτλου σπουδών σε διδασκόμενους ανά τον κόσμο.
Ο M.E.D.W.OR. μεταξύ άλλων διορίζει την κα Gadala στην πλέον εξέχουσα θέση της εξετάστριας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που έχει προσφέρει στον τομέα της διδασκαλίας και τη διάδοση του παραδοσιακού ανατολίτικου χορού.
Toν Ιούλιο του 2013, ο M.E.D.W.OR. απονέμει τιμητική πλακέτα στην κα Gadala για την 15 χρόνων πολύτιμη προσφορά της.
Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA γίνεται η μοναδική εξειδικευμένη επαγγελματική σχολή στην Ελλάδα που διδάσκει ανατολίτικο χορό και δίνει τη δυνατότητα απόκτησης διεθνώς αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών, κατόπιν εξετάσεων, με την εγκυρότητα και αξιοπιστία του M.E.D.W.OR.
Η κ. Φωτεινή Gadala ως ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικά ιδρύματα, συμμετέχει με την Παραδοσιακή Επαγγελματική Χορευτική Ομάδα GADALA σε εκδηλώσεις με κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό χαρακτήρα υπό την αιγίδα του M.E.D.W.OR., υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και σε πολυπολιτισμικά φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Πρεσβεία της Αιγύπτου.
Έχει βραβευτεί με πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς & Νήσων για την προσφορά της στον πολιτισμό και για την εξαιρετική φιλανθρωπική της δράση.
Από τον Φεβρουάριο 2015 κατόπιν επίσημης πρότασης από τον Πρόεδρο της Unesco Πειραιώς & Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων Unesco (WFUCA) για την Ευρώπη & τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, η κα Gadala ανέλαβε καθήκοντα ως Διευθύντρια Χορού του Ομίλου για την Unesco Πειραιως & Νησων.
Η κα Gadala συνεχίζει να διδάσκει την αναγνωρισμένη μέθοδό της στο Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA που εδρεύει στην Αθήνα στην οδό Αγίας Ελεούσης 5, στο Μοναστηράκι.



Gadala
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
Αγίας Ελεούσης 5, Ιστορικό Κέντρο Αθήνας-Μοναστηράκι
Τηλ.: 210 32 11 008
www.gadala.gr, email: info@gadala.gr
____________________________________________
SPECIALIZED CENTER OF TEACHING ORIENTAL BELLY DANCE
Agias Eleousis 5,Historical Center Athens-Monastiraki
Tel.: +30 210 32 11 008
www.gadala.gr, email: info@gadala.gr