ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

unescopactionart


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


ypokritiki
Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών δράσεων της Τεχνοδράσης (International Actionart) - Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων λειτουργεί:

Το εργαστήριο μας,εισάγει τα μέλη του Ομίλου μας στην υποκριτική τέχνη με θεατρικές μεθόδους και ασκήσεις βοηθώντας να γίνει κατανοητή η διαδρομή που ακολουθεί ο ηθοποιός από τη στιγμή που θα αναλάβει έναν ρόλο μέχρι τη στιγμή που θα ανέβει στη σκηνή.
Οι ασκήσεις υποκριτικής, ορθοφωνίας, χαλάρωσης, κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμού καθώς και η μελέτη λογοτεχνικών κειμένων, θεατρικών κειμένων και ιστορίας θεάτρου βοηθούν ώστε μέσα από το ομαδικό αυτό μάθημα- όπως άλλωστε είναι και το θέατρο- ο καθένας να μπορέσει να ανακαλύψει τις πνευματικές και σωματικές δυνατότητες του και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του εξωτερικεύοντας τα συναισθήματα του, καλλιεργώντας τη σκέψη, τη φαντασία αλλά και τα εκφραστικά του μέσα.
Στόχος των κοινωνικών εργαστηρίων αποτελεί η δημιουργία ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ με σκοπό ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικά αποτέλεσμα αλλά και τη διεύρυνση των γνώσεων των μελών της.
Έτσι στο τέλος κάθε διδακτικού έτους-στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων-, η καθηγήτρια Υποκριτικής και ενεργό μέλος μας,Πελεκάνου Ζωή, και οι μαθητές της παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους σε θέατρο, με σκηνές έργων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο.
Στόχος της παρουσίασης είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την λειτουργία του ηθοποιού στην πράξη, την ανάγκη της συλλογικότητας με την οποία λειτουργεί η θεατρική πράξη και η κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών όπου αναδύονται μέσα από τα θεατρικά κείμενα.


Η Ζωή Πελεκάνου είναι ηθοποιός. Παρακολούθησε μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι και αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου με υποτροφία. Συμμετείχε σε δουλειές στο θέατρο, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο ενώ παράλληλα εργάστηκε και στην οργάνωση θεατρικών παραγωγών. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια ορθοφωνίας, κινηματογράφου και υποκριτικής σε ενήλικες και παιδιά.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής- Σεναρίου, Χοροέκφρασης και ειδικά προγράμματα Πολιτισμού υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε μέλος της χορωδίας του καταξιωμένου μουσικού Δημητρίου Κανάρη ενώ έχει παρακολουθήσει και μαθήματα θεατρικής ξιφασκίας και οπλομαχίας. Συμμετείχε στο συνέδριο«Museum: The Actinography of European People»με την εισήγηση με θέμα «THE ROLE OF MUSEUMS IN EDUCATION AND CULTURE»


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για την εκμάθηση της γλώσσας κάνοντας την αίτηση σας. Μπορείτε να τη βρείτε στο site μας: http://www.unescopireas.gr/mathimata/dilosi.html , ή να μας στείλετε e-mail στο unescop@otenet.gr, είτε περνώντας από τα γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 – Περιβολάκι – Νίκαια), στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564 που λειτουργούν 9:00-21:00 καθημερινά.