ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΠΤΙΚΗΣ - ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Logo_UN_INTACTΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΠΤΙΚΗΣ - ΡΑΠΤΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


sewing


Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών δράσεων της Τεχνοδράσης (International Actionart) υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων λειτουργούν: Νέα Τμήματα Κοπτικής – Ραπτικής.


Η Τεχνοδράση πραγματοποιεί τα μαθήματα Κοπτικής - Ραπτικής με Καθηγήτρια την κ. Κωνσταντίνα Μικελάτου. Επιδιορθώσεις, μεταποιήσεις παλαιών ρούχων, κόντεμα, στένεμα και φάρδεμα καινούργιων ρούχων και γενικά τεχνικές ραψίματος, είναι ο βασικός κορμός των μαθημάτων. Παράλληλα οι μαθήτριες, θα διδαχθούν θεωρητική και πρακτική εξάσκηση (μαθήματα πατρόν, γεωμετρία και εφαρμογή στην εσωτερική ένδυση).


«Η διοργάνωση των εργαστηρίων κοπτικής – ραπτικής ήταν ένας τρόπος να δώσουμε χρηστικές τεχνικές στην οικογένεια αλλά και στοιχεία επαγγελματικής κατάρτισης σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, που καθημερινά εντείνεται» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA), για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.


Τα μαθήματα Κοπτικής – Ραπτικής απευθύνονται στα μέλη και τους φίλους του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο του Ομίλου INTERNATIONAL ACTION ART (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 - Νίκαια- Περιβολάκι).


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για το τμήμα Κοπτικής - Ραπτικής, συμπληρώνοντας την αίτηση σας. Μπορείτε να τη βρείτε στο site μας: http://www.unescopireas.gr/mathimata/dilosi.html, ή να μας στείλετε e-mail στο unescop@otenet.gr, είτε περνώντας από τα γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 – Περιβολάκι – Νίκαια), στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564 που λειτουργούν 9:00-21:00 καθημερινά.