ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

unescopactionart


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ



Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών δράσεων της Τεχνοδράσης (International Actionart) και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων λειτουργούν κοινωνικά σεμινάρια Ελληνικής Γλώσσας για 4η συνεχόμενη χρονιά.

greek

Στα εκπαιδευτικά σεμινάρια μας, μπορούν να μετέχουν μέλη και φίλοι του Ομίλου μας, κυρίως αλλόγλωσσοι ενήλικες τόσο αρχάριοι όσο και προχωρημένοι.Τα καινούρια τμήματα ,ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου 2015, τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στις καινούργιες εκπαιδευτικές αίθουσες του Ομίλου που βρίσκονται στη Νίκαια (πλησίον του κρατικού νοσοκομείου).
Το κάθε τμήμα θα πραγματοποιεί ένα τρίωρο την εβδομάδα. Για τη δημιουργία τμήματος απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων (7 εκπαιδευόμενοι). Στο τέλος των μαθημάτων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας. Τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις είναι εντυπωσιακά και μάλιστα όσοι επιθυμούσαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια
Εκπαίδευση τους παρείχαμε καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη με θετικά αποτελέσματα. Στόχος των μαθημάτων είναι η απόκτηση ενός επιπέδου επικοινωνίας στην ελληνική γλώσσα και η εκμάθηση χρηστικού, καθημερινού λεξιλογίου (γλώσσα και καθημερινή πρακτική), καθώς επίσης, και η εξοικείωσή των εκπαιδευομένων με τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας. Μέσα από τη βιωματική διδασκαλία και τα διαδραστικά σεμινάρια οι συμμετέχοντες γίνονται ακόμα πιο λειτουργικοί πολίτες, έρχονται σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και εντάσσονται ομαλότερα στην ελληνική κοινωνία. Η γνώση της ελληνικής γλώσσας είναι απαραίτητη σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν, να εργαστούν στη χώρα μας ή απλώς θέλουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας.


Η καθηγήτρια Γεωργοβρεττάκου Ματίνα είναι ενεργό μέλος του Ομίλου μας, διδάσκει 10χρόνια την ελληνική γλώσσα και είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής –Ψυχολογίας καθώς και του τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εκπαίδευση και Πολιτισμός του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και φοιτά στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Ε.Α.Π., Εκπαίδευση Ενηλίκων. Η διδάσκουσα έχει πενταετή εμπειρία ως εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που αφορά στην ελληνική γλώσσα και ιστορία, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων που αφορούν στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως ξένη και κατέχει πιστοποίηση διδασκαλίας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Επίσης, έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια.


Μπορείτε να δείτε τα ετήσια περιοδικά του τμήματος της ελληνικής γλώσσας εδώ:


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 2014-2015:


http://issuu.com/unescopio/docs/magazine2014


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 2012-2013:


http://issuu.com/georgovrettakou/docs/2013-2013


Καθώς και να γίνετε μέλη της ομάδας μας στο facebook :


ΜΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ; DO YOU SPEAK GREEK?


https://www.facebook.com/groups/592329897545092/
για να είμαστε σε επαφή!


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για την εκμάθηση της γλώσσας κάνοντας την αίτηση σας.


Μπορείτε να τη βρείτε:
στο site μας: http://www.unescopireas.gr/mathimata/dilosi.html, ή
να μας στείλετε e-mail στο unescop@otenet.gr, είτε περνώντας από τα γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 – Περιβολάκι – Νίκαια), στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564 που λειτουργούν 9:00-21:00 καθημερινά.