ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

LOGOnewShortactionart


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών δράσεων της Τεχνοδράσης (International Actionart) λειτουργεί:
Νέο Τμήμα προφορικής γλώσσας για την εξάσκηση και γνωριμία της Ισπανικής Γλώσσας
με τον Ισπανό Καθηγητή κ. Αntonio Prunes Garcia


Περιγραφή:
Θα βρισκόμαστε για μια ώρα σε ένα χαλαρό περιβάλλον για να μιλήσουμε στα ισπανικά γύρω από κάποιο θέμα της επικαιρότητας με την υποστήριξη ενός Ισπανού φιλόλογου με μεγάλη εμπειρία στην εκμάθηση της ισπανικής ως ξένη γλώσσα.
Κάθε βδομάδα θα δουλεύουμε βάση κάποιου άρθρου του σύγχρονου ισπανόφωνου τύπου ή κάποιου βίντεο που θα θέτει ένα επίκαιρο και επίμαχο θέμα το οποίο φυσικά θα προκαλεί το ενδιαφέρον και θα πυροδοτεί τη συζήτηση στην ομάδα. Δεν χρειάζονται άριστες γνώσεις της γλώσσας αλλά ενδιαφέρον και επιθυμία να συμμετάσχουμε ενεργά, δεδομένου ότι πρόκειται για να εξασκήσουμε το προφορικό λόγο.
Τα θέματα που θα τίθενται θα μας δώσουν την ευκαιρία όχι μόνο να βελτιωθούμε και να αποκτήσουμε ευχέρεια λόγου αλλά ταυτόχρονα να γνωρίσουμε καλύτερα την κουλτούρα των ισπανόφωνων χώρων και κυρίως της Ισπανίας (έθιμα, γιορτές, περιοχές, κουλτούρα, πολιτική κ.τ.λ.).
Προϋποθέσεις:
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν έναν ορισμένο επίπεδο στα προφορικά που να αντιστοιχεί περίπου στο Β2 του Ευρωπαϊκού πλαισίου (χωρίς να είναι αναγκαίο να κατέχουν δίπλωμα). Το πιο σημαντικό είναι η διάθεση για ενεργή συμμετοχή στις συζητήσεις.


Συντονιστής:
Ο συντονιστής θα είναι ένας ισπανόφωνος φιλόλογος και Εξεταστής στα διπλώματα DELE του Ινστιτούτου Cervantes, με μεγάλη εμπειρία στην διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας και με άριστη γνώση της Ελληνικής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υποστηρίζει την συζήτηση και θα παρεμβαίνει για να ενισχύει το διάλογο, να βοηθάει σε δυσκολίες λεξιλογίου ή τυχόν αμφιβολίες και να δίνει διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για διάφορα γραμματικά φαινόμενα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 – Περιβολάκι – Νίκαια), στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564 ή στείλτε μας e-mail: unescop@otenet.gr.