ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ “L-PACK 2: LANGUAGE PACK FOR MIGRANTS IN EUROPE – EXTENDED”

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
“L-PACK 2: LANGUAGE PACK FOR MIGRANTS IN EUROPE – EXTENDED”
ΑΠΟ ΤΗΝ IDEC Α.Ε.
ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS


Οι Κοινωνικές Δομές της Τράπεζας Χρόνου και του Γραφείου Διαμεσολάβησης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και η εταιρεία IDEC A.E. διοργάνωσαν με επιτυχία, πριν από λίγες ημέρες, συνάντηση - παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης “L-PACK 2: Language Pack For Migrants in Europe – Extended” στο οποίο και συμμετείχε η IDEC Α.Ε., στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων επί της οδού Πειραιώς 73 στον Κεραμεικό.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα L-PACK 2, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών υλικών επιπέδου Α2 για την εκμάθηση ιταλικών, ισπανικών, γερμανικών, λιθουανικών και ελληνικών, τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες μετανάστες.
Το μάθημα L-PACK, περιέχει 60 σύντομα βίντεο με καθημερινούς διαλόγους, γραμματική και ασκήσεις κατανόησης. Η νέα βελτιωμένη έκδοση του μαθήματος θα περιέχει:
Δύο νέες γλωσσικές εκδόσεις του μαθήματος: στα ΑΓΓΛΙΚΑ και στα ΓΑΛΛΙΚΑ
30 βίντεο σε 7 γλώσσες που θα εμπλουτιστούν με υπότιτλους, εισαγωγές, εικόνες, ασκήσεις και συνδέσμους
30 βίντεο σε 7 γλώσσες που θα εμπλουτιστούν με ασκήσεις φωνητικής. Αυτά τα βίντεο θα δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να παίξουν το ρόλο ενός από τους ηθοποιούς σε μια σκηνή, να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις προφορικά και να τις ηχογραφήσουν.
Το L-PACK 2 απευθύνεται σε καθηγητές ξένων γλωσσών, ερευνητές της γλωσσολογίας και του εκπαιδευτικού τομέα, φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων, ενήλικες μετανάστες σε αγγλόφωνες χώρες, στην Ιταλία, στη Λιθουανία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στη Γαλλία, καθώς και σε οργανισμούς που υποστηρίζουν την ένταξη των μεταναστών σε αυτές οι χώρες ή σε άτομα που ενδιαφέρονται για την εκμάθηση κάποιας από τις γλώσσες που προαναφέρονται.
Το έργο διαχειρίζεται μια κοινοπραξία 8 εταίρων, η οποία αποτελείται από έξι εκπαιδευτικούς οργανισμούς και δύο πανεπιστήμια.


Η Ημερίδα στηρίχθηκε από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.