Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Φωτογραφία: (Από αριστερά) ο κ. Γιώργος Βαθιώτης, η Εικαστικός και μέλος του Ομίλου κ. Σταματία Καππέ και ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ιωάννης Μαρωνίτης

 

Ο Καθηγητής Μαθηματικών και Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Περιστερίου και άμεσος Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, κ. Γεώργιος Βαθιώτης ορίστηκε, πριν από λίγες ημέρες, Διευθυντής των Κοινωνικών Φροντιστηρίων των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ανακοίνωσε τον ορισμό ως Διευθυντή του κ. Βαθιώτη στον συγκεκριμένο Τομέα τονίζοντας χαρακτηριστικά "Ο κ. Βαθιώτης είναι ένας εξαίρετος Επιστήμων και έχει δημιουργήσει στο δήμο Περιστερίου ένα ολοκληρωμένο Δίκτυο Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου. Έχουμε όραμα συνεργασίας για να ενισχύσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει. Φιλοδοξούμε να ενισχυθεί το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών που έχει δημθιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος καθώς και Κορινθίων και να εξελιχθούν σε ένα Σύγχρονο και πλήρες Δίκτυο Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα".


Τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στηρίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

logo domes


Την τελευταία τριετία, μετά από την τεράστια οικονομική κρίση δημιουργήσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, που υπάρχουν στην Ευρώπη, στελεχωμένα με άρτιο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και ψυχή εθελοντή. Πρόκειται για μία σειρά καθετοποιημένων και άρτια οργανωμένων Δομών Ενάντια στη Φτώχεια. Έχουμε δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Πειραιά (το μεγάλο Λιμάνι) καθώς και στην Κόρινθο στο Περιγιάλι  και έτσι ολοκληρώσαμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα δίκτυα αλληλεγγύης ενάντια στη φτώχεια.  Δημιουργήσαμε: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Έκτος, όμως, από τις προαναφερόμενες δομές, που ορίζονται από το πρόγραμμα, με δική μας πρωτοβουλία, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με επίκεντρο το παιδί και τις  ανάγκες του, έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές καταπολέμησης της φτώχειας ειδικούς τομείς όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Οι Δομές συμπληρώνονται και καλύπτονται από 2 Υπνωτήριο. 1 στον Πειραιά με 50 κλίνες και 1 στην Κόρινθο με άλλες 50 κλίνες. Προμετωπίδα της δράσης μας το σύνθημα «ΕΔΩ Η ΖΩΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΡΩΜΑ» - «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ» «ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ». Ξεκινήσαμε και εξασφαλίζουμε 1.200 γεύματα/μήνα, 600 πακέτα τροφίμων, 3.000 διανομές/μήνα, 5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Στόχος μας, εκτός από την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας,  είναι να τον μετατρέψουμε σε πολυδύναμο χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης.