ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ


Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, Πειραιά καθώς και Κορινθίων έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την ανακούφιση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

(Φωτογραφία: οι Εθελοντές Καθηγητές με τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, την Υπεύθυνη της Κοινωνικής Δομής Κερατσινίου - Δραπετσώνας κα Αναστασία Αϊβατιάδου και την Υπεύθυνη Εθελοντισμού και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κα Ιωάννα Χείλαρη)

 

Στόχος μας είναι μέσω των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, όχι μόνο η κάλυψη των υλικών αναγκών αλλά και η διασφάλιση αναγκών όπως είναι η δωρεάν εκπαίδευση. Έτσι ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου ανακοινώνει τη δημιουργία τμημάτων δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας Βιολογίας και τη Φυσικής γενικής παιδείας για μαθητές της Γ' Λυκείου με Εθελοντή Καθηγητή τον Βαλάντη Κεφαλή.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές «Κύκλος Δράσης_Κερατσίνι – Δραπετσώνα - Πέραμα» επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 123 στο Κερατσίνι.

Τα μαθήματα της ενισχυτικής μελέτης απευθύνονται σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) και χαμηλοσυνταξιούχους. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση τα κριτήρια ένταξης μαθητών στο τμήμα.

Στα πλαίσια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου λειτουργούν, επίσης, τα εξής τμήματα:

-    Τμήμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με μαθησιακές δυσκολίες με την Καλλιόπη Τσαμούρη
-    Τμήμα Αγγλικών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την Ειρήνη Πρέκα
-    Τμήμα Γαλλικών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την Κατερίνα Μαλιφατούρατζη

-    Τμήματα για μαθήματα Θεωρητικής Κατεύθυνσης που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με τις Ελπίδα Ντούγια, Σμαράγδα Ευαγγέλου και Κανέλλα Γουνελά

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα: 210 4179797, 210 4967757 και 210 4110678.

 

Τα τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.