ΔΩΡΕΑΝ EKMAΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ
 ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
«ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ_ΝΙΚΑΙΑ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ»
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, Πειραιά καθώς και Κορινθίων έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την ανακούφιση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Στόχος μας είναι μέσω των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί και αποτελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό εστιατόριο, τράπεζα χρόνου και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, όχι μόνο η κάλυψη των υλικών αναγκών αλλά και η διασφάλιση αναγκών όπως είναι η δωρεάν εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Έτσι ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου δημιουργεί τμήματα δωρεάν εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας με Καθηγήτρια την Εθελόντρια κα Σταματίνα Κοσμοπούλου.


Το τμήματα δωρεάν εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας αφορούν επίπεδο Αρχαρίων (A2 Begginers) καθώς και Προχωρημένων (Lower B2/ECCE αντίστοιχα). Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές «Κύκλος Ανθρωπιάς_Νίκαια - Αγ. Ιωάννης Ρέντη» επί της οδού Κοτυώρων 35 στη Νίκαια.

 

Το τμήμα Αρχαριών αφορά μαθητές με ελάχιστη γνώση Αγγλικών. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων, η κα Κοσμοπούλου θα προχωρήσει σε ολική επανάληψη της Γραμματικής ενώ οι μαθητές θα αποκτήσουν ικανότητα προφορικής επικοινωνίας, λεξιλογίου και γραπτού λόγου σε επίπεδο Α2. Μετά το πέρας της διδακτικής περιόδου οι μαθητές θα είναι πλήρως προετοιμασμένοι για εξετάσεις πτυχίου Key Engish Test (KET) του Πανεπιστημίου Cambridge.

 

Στο τμήμα Προχωρημένων οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν Γραμματική και Λεξιλόγιο, με συχνά τέστ και επαναλήψεις, εξάσκηση προφορικών ενώ στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές είναι έτοιμοι για πτυχίο ECCE Michigan.


Τα μαθήματα απευθύνονται σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) και χαμηλοσυνταξιούχους. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση τα κριτήρια ένταξης μαθητών στο τμήμα.


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα: 210 4179797, 210 4967757 και 210 4110678.


Τα τμήματα δωρεάν εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας στηρίζονται από τους εργαζόμενους του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

logo epanad

logo domes