ΤΜΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΣΚΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της Τράπεζας Χρόνου ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων δημιουργεί:

νέο τμήμα δωρεάν εκμάθησης Σκακιού με Καθηγητή τον κ. Γιώργο Δημητριάδη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ομίλου “International Action Art” (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 2, Νίκαια).

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τα μαθήματα του Σκακιού στηρίζοντας παράλληλα τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος καθώς και Κορινθίων με μία τσάντα τροφίμων κάθε μήνα.

 

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τις τεχνικές του Σκακιού που είναι ο ιδανικός συνδυασμός Αθλήματος – Επιστήμης – Τέχνης – Ψυχαγωγίας.

 

Πρόκειται για ένα παιχνίδι – άθλημα με επιστημονική δομή, με χαρακτηριστικά καλής τέχνης, με έντονα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά στοιχεία, με ισχυρό κοινωνικό ενδιαφέρον και με σημαντικότατη παιδαγωγική επιρροή. Η ίδια η σκακιστική θεωρία αποτελεί μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία που διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης ακόμα και των πιο δύσκολων καταστάσεων, πάντα με βάση τις ικανότητές μας όπως έχουν καλλιεργηθεί με το σκάκι.

 

Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα, σε αρχηγούς πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και Φοιτητές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα γραφεία του Ομίλου μας (Π. Ράλλη 210 & Θησέως 1, 184 54, Περιβολάκι Νίκαιας - Αττική) στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564 ή στείλτε μας e-mail: unescop@otenet.gr.