«ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ» ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΕΤΟΥ – ΜΩΡΑΪΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Πες το δυνατά» της κας Κατερίνας Μέτου – Μωραΐτη από τις Εκδόσεις «Οσελότος» το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων επί της οδού Πειραιώς 73 στον Κεραμεικό (Στάση Μετρό: Κεραμεικός, Στάση ΗΣΑΠ: Θησείο).

Πρόκειται για την σκληρή εμπειρία που αντιμετώπισε η κα Κατερίνα Μέτου – Μωραΐτη δίνοντας μάχη με τον Καρκίνο. Όπως και η ίδια αναφέρει «Τελικά είναι ο καρκίνος το τέλος; Η εμπειρία μου με δίδαξε ότι είναι η κορυφαία μάχη της ζωής, μια μάχη με τον εαυτό σου. Θα σηκωθείς. Θα σταθείς στα πόδια σου. Θα ξαναχτίσεις στα ερείπια. Θα προχωρήσεις μπροστά. Θα συνεχίσεις να ζεις. Κανείς δεν μπορεί να πάρει τον πόνο μου γι' αυτό θα προσπαθήσω να μη μου κλέψει κανείς το χαμόγελό μου. Ούτε καν ο καρκίνος. Γιατί δεν μπορεί να επιλέξεις πως θα πεθάνεις...».
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του υπογράμμισε «Η κα Μωραΐτη αποτελεί πρότυπο ψυχικής δύναμης και το μάθημα ζωής που δίνει στους αναγνώστες μέσω του βιβλίου της «Πες το δυνατά» είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Το μήνυμα που μας μεταδίδει είναι εκείνο της αξίας του να μάχεται καθένας μας με όλες του τις δυνάμεις για την ζωή».

Στην παρουσίαση του βιβλίου χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός κα Καζάκου Αντωνία.
Θα μιλήσουν: η συγγραφέας κα Κατερίνα Μέτου Μωραΐτη και ο Δημοσιογράφος –Συγγραφέας κ. Γιάννης Δ. Παρασκευόπουλος.

Θα παρουσιαστεί, επίσης, Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα με Νησιώτικα Τραγούδια.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Πες το δυνατά» τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού ICOMOS.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ