ΤΜΗΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των πολιτιστικών και ανθρωπιστικών δράσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Ελληνοαραβικό Σύλλογο «Στοργή για το παιδί» λειτουργεί:
νέο τμήμα δωρεάν εκμάθησης Αραβικής Γλώσσας με Καθηγήτρια την κα Fadila Monzer στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ομίλου “International Action Art” (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 2, Νίκαια).

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τα μαθήματα της Αραβικής Γλώσσας στηρίζοντας παράλληλα τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος καθώς και Κορινθίων με μία τσάντα τροφίμων κάθε μήνα.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την ανάγνωση και γραφή της καθομιλούμενης Αραβικής Γλώσσας. Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε «Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Αραβική Γλώσσα που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες παγκοσμίως και έχει αρκετά κοινά με την Ελληνική ενισχύοντας παράλληλα το έργο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την στήριξη εκατοντάδων συμπολιτών μας που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Τα μαθήματα απευθύνονται κυρίως στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα, σε αρχηγούς πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και Φοιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα γραφεία του Ομίλου μας (Π. Ράλλη 210 & Θησέως 1, 184 54, Περιβολάκι Νίκαιας - Αττική) στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564 ή στείλτε μας e-mail: unescop@otenet.gr.