ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας κ. Γεωργοβρεττάκου Ματίνα διοργάνωσε διαδραστικό σεμινάριο με θέμα:
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Απευθυνόταν στους μαθητές όλων των τμημάτων της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού (αρχάριοι, μέσοι και προχωρημένοι). Στόχος του σεμιναρίου ήταν η καλλιέργεια της έννοιας της ισοτιμίας των πολιτισμών, της αλληλεπίδρασης και της συναδέλφωσης. Να συνδεθεί το μάθημα της ιστορίας με το μάθημα της γλώσσας της χώρας υποδοχής. Να συνειδητοποιήσουν την οικουμενικότητά και τη συμβολή του ελληνικού πολιτισμού και να αλληλεπιδράσουν με τους συμμαθητές τους. Να αναρωτηθούν τι συνέβαινε την ίδια χρονική περίοδο στην πατρίδα τους και να εντοπίσουν κοινά σημεία στην ιστορία των λαών.


Το διαδραστικό σεμινάριο διεξήχθη την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, στις 6 το απόγευμα στο κτήριο του ελληνικού ICOMOS όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων επί της οδού Πειραιώς 73, στον Κεραμεικό